Program Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 - Educație și competențe -  Apel 380 Sprijin pentru doctoranzi și cercetători post-doctorat

Titlu proiect: Cercetare doctorală și postdoctorală de calitate, inovativă și relevantă pentru piața muncii
Beneficiar: UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI
Partener 1 - AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ CLUJ
Partener 2 - UNIUNEA SINDICALĂ TERITORIALĂ CARTEL ALFA - FILIALA CLUJ

Admitere

Competiția se organizează pe Școli doctorale și numărul de locuri pentru doctoranzi și cercetători postdoctorat se alocă pe cele șase Școli doctorale. În cazul în care locurile unei școli doctorale nu se vor ocupa, locurile rămase libere vor fi realocate aceleiași Școli doctorale pentru seria următoare sau altei școli doctorale (în cadrul aceleiași serii sau în seriile următoare). 
În cadrul contractelor de studii (sau în anexele acestora) încheiate cu doctoranzii/cercetătorii postdoctorat vor fi introduse prevederi clare cu privire la obligativitatea realizării indicatorilor de program POCU 2014-2020 și alte obligații și condiții din GSCS referitoare la angajare/loc de muncă, finalizare studii, continuarea formării, evitarea dublei finanțări, etc.
În urma unor analize, au fost identificate nevoile grupului țintă și apoi au fost proiectate activitățile pentru a contribui la satisfacerea acestor nevoi, legate în principal de: dezvoltarea resurselor umane din domeniile de specializare inteligentă, formarea de competențe corelate cu necesitățile sectoarelor economice cu potențial de creștere și a pieței muncii în general, dezvoltarea spiritului antreprenorial (și a competențelor antreprenoriale), creșterea accesului la resurse prin experiență practică (stagii, internship), creșterea capacității de diseminare (mobilități, conferințe, publicare). 
Selecția se va organiza ținând cont de principiile orizontale asumate prin proiect, respectiv a egalității de șanse, nediscriminare, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati, a egalității de gen, transparența în procesul de selecție etc.

Se va avea în vedere ca cel putin 30% din grupul țintă adică 33 persoane să provină din grupuri/categorii vulnerabile. În acest sens la fiecare proces de selecție organizat se vor aloca câte 2 locuri/ fiecare școală doctorală pentru grupuri vulnerabile, iar evaluarea se va desfășura separat. În cazul în care locurile nu se vor ocupa, acestea vor fi realocate.